Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Ratkaisu 100 -haastekilpailu on nyt puolivälissä – mitä vielä edessä?

Ratkaisu 100 -haastekilpailu on edennyt nyt yli puolen välin. Haastekilpailu alkoi jo viime vuonna suomalaisen yhteiskunnan ongelmien kartoittamisella ja yleisäänestyksellä siitä, mikä haaste valitaan ratkaistavaksi. Maaliskuussa haastetta ratkomaan valittiin 15 tiimiä, joiden työtä on seurattu koko kevään ja kesän ajan.

Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja osaamiseen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen. Voittajaratkaisu esitellään Sitra 50 -tapahtumassa marraskuussa.

– Kun me ratkaisemme tämän kokoluokan yhteiskunnallista ongelmaa, niin lähdimme jo kilpailun suunnittelussa siitä, että ensin meidän täytyy ymmärtää se ongelma, aloittaa haastekilpailujen asiantuntija Kalle Nieminen.

– Olemme tehneet paljon töitä kevään aikana, että ymmärtäisimme entistä paremmin sitä, miksi Suomessa ei tunnisteta kaikkien osaamista tai miksi me emme hyödynnä sitä osaamista tarpeeksi hyvin, kuvailee kilpailun etenemistä Nieminen.

231 kilpailuun hakeneesta tiimistä Sitra valitsi maaliskuussa mukaan 15 joukkuetta ratkomaan osaamisen tunnistamiseen ja hyödyntämiseen liittyvää haastetta. Tiimien kehityksen tukemisesta on vastannut Sitran Riina Pulkkinen.

– Saimme kannustettua ihmisiä hakemaan haastekilpailuun mukaan ja niitä hakemuksia tuli paljon. Ihmiset ovat tulleet tähän haastekilpailuun muidenkin syiden takia kuin pelkästään sen palkintorahan, näkee Riina Pulkkinen.

Tiimit kehittyneet kilpailun aikana

Pulkkinen kehuu tiimejä erityisesti siitä, miten haasteeseen on tartuttu.

– Se on ollut todella hienoa nähdä, miten tiimit ovat tarttuneet omaan haasteeseensa ja projektiinsa. Esimerkiksi SuomiAreenassa Piilevän osaamisen kisapäivässä näki, miten tosissaan tiimit tätä tekevät. Joukkueet ottivat omalle kojulleen ihmisiä kadulta ja suhtautuivat siihen oikealla tekemisen meiningillä.

Myös Kalle Nieminen näkee tiimien työssä valtavaa kehitystä.

– Nyt on kehitytty etenkin kevään ekskursioiden ja koko kevään aikana ymmärtämään paremmin sitä ongelmaa. Ymmärretään keitä tämä ongelma koskee. Pikku hiljaa se alkaa kristallisoitua konkreettisemmaksi ja mennään sitä kohti, Nieminen miettii.

Kilpailun edetessä tiimit ovat kehuneet kilpailun antamaa vauhtia omalle ratkaisulleen. Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailun Riina Pulkkinen näkee, että kilpailu on auttanut etenkin ratkaisujen konkretisoinnissa.

– Tiimithän ovat olleet eri tasoisia sen ratkaisunsa konkretisoinnissa ja niin se pitää ja saa ollakin. Selvää on, että kilpailu on lähtenyt todella isoista haasteista liikkeelle. On ollut hienoa, miten se ongelmakin on konkretisoitunut kilpailun aikana. Olemme puhuneet siitä isosta yhteiskunnallisesta ongelmasta ja samalla olemme konkretisoineet sitä, mitä se tarkoittaa niiden kohderyhmässä olevien ihmisen kannalta ja miten me voimme oikeasti auttaa ihmisten arjessa. Kuka on kenenkin tiimin kohderyhmää sitten on.

Osaaminen ollut esillä koko kevään

Viime syksynä Ratkaisu 100 -kilpailussa yleisö äänesti ratkaistavaksi haasteeksi juuri osaamisen ja sen paremman hyödyntämisen. Kalle Nieminen kokee, että oikea haaste tuli valituksi.

–Tuntuu siltä, että tällä hetkellä osaaminen on joka puolella esillä ja sitä kautta ehdottomasti oikea haaste tuli viime syksynä valituksi. Kun katsoo nyt, miten esimerkiksi Porin SuomiAreenassa puhuttiin siitä, että katoaako työtä vai ei, miten työelämä muuttuu ja miten osaaminen ja sen tunnistaminen korostuu entistä enemmän, niin näkee, että aihe on pinnalla.

Töitä edessä vielä koko syksyn

Ratkaisu 100 -haastekilpailu huipentuu marraskuussa voittajaratkaisun julistamiseen. Työtä on edessä vielä monta kuukautta ja seuraavien viikkojen aikana tiimit tekevät entistä enemmän töitä ratkaisujensa konkretian eteen, kertoo Nieminen.

– Tiimit menevät kohti konkretiaa ja vaikuttavuutta. Kenen elämä muuttuu ja millä tavalla? Mikä on se yhteiskunnallinen hyöty, joka siitä ratkaisusta tulee? Toisaalta sen yhteiskunnallisen hyödyn lisäksi tietenkin pitää vastata kysymykseen, että miten tämä toteutetaan käytännössä? Mitä miljoonan euron palkintorahalla tehtäisiin? Millaisten kumppanuuksien kanssa ratkaisu viedään käytäntöön? Nämä ovat niitä kysymyksiä, joihin syksyllä tullaan vastaamaan.

Ratkaisu 100 -tiimit kokoontuvat syksyllä yhteen muutamaan otteeseen haastekilpailun merkeissä.

– Syksyn Bootcampilla tiimit keskittyvät nimenomaan ratkaisunsa vaikuttavuuteen ja liiketoimintamallin kehittämiseen vaikuttavuuden takana. Lisäksi ennen marraskuuta on luvassa vielä loppuesityksiä, pitchauksia, joissa tiimit kertovat ratkaisustaan samaan tapaan kuin Piilevän osaamisen kisapäivän pitchaus-kisassa. Toivottavasti nämä lokakuun hissipuheet ovat sitten erilaisia kuin SuomiAreenassa kuullut esitykset, jolloin se kehitys tulee ilmi, Riina Pulkkinen kertoo syksyn suunnitelmista.

Työ jatkuu kilpailun jälkeenkin

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu ehkä päättyy marraskuussa, mutta työ itsessään ei pääty.

– Toivottavasti se työ ei pääty myöskään niiden tiimien osalta, jotka eivät voita kilpailua. Olemme koko ajan ajatelleet niin, että työmme jatkuu kilpailun jälkeen. Vaikka yksi tai kaksi tiimiä sen kilpailun voittaa, niin kilpailussa on mukana monia hyviä ratkaisuja. Se, mitä me Sitralla yritetään tehdä, on tuoda ihmisten ja tiimien ympärille verkostoja, rahoittajia ja muita ihmisiä, jotka voivat auttaa sitä ratkaisua eteenpäin, Pulkkinen kertoo.

Tutustu kilpailun aikatauluihin tarkemmin täällä.

Ratkaisu 100 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50v-juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.