Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Osaaminen jää helposti piiloon – järjestöillä ja kouluilla toimiva ratkaisu haasteeseen

Turkulainen Enni Näse sai ensimmäisen osaamismerkkinsä kesällä. 16-vuotias lähihoitajaopiskelija ei ollut aikaisemmin edes kuullut mahdollisuudesta saada osaamisesta tunnustusta.

– En ollut aikaisemmin kuullut osaamismerkeistä, eli se oli sinänsä ihan yllätys. Osaamismerkit ovat hirveän hyvä idea. Pystyn näyttämään osaamistani ansioluettelossa muutenkin kuin vain kirjoittamalla itse osaamisestani. Se on konkreettinen todiste, Enni Näse kuvailee osaamismerkkejä.

Osaamismerkit ovat yksinkertaisimmillaan todiste osaamisesta. Ne tuovat esille osaamista esimerkiksi vapaaehtoistyössä ja järjestötyössä, sitä osaamista, joka usein jää piiloon.

Opintokeskus Siviksellä on jo usean vuoden historia osaamismerkkityössä. Opintokeskus toi ensimmäisenä osaamismerkit Suomeen vuonna 2012 ja yhteistyötä keskuksen kanssa osaamismerkkien kanssa tekevät muun muassa Suomen 4H-liitto, Partio, Marttaliitto ja Sotilaskotiliitto.

"Nyt pitäisi saada ajatus osaamismerkeistä läpi vielä yrityksissä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa avaruushallinto Nasa ja Disney Pixar käyttävät jo osaamismerkkejä henkilökunnalleen." - Lotta Pakanen, Opintokeskus Sivis

– Osaamismerkeillä on kaksi tarkoitusta. Tehdä osaamista näkyväksi ja auttaa osaamisen tunnustamisessa. Osaamismerkeillä yritetään tuoda piilossa olevaa osaamista näkyväksi ja ne sopivat hirveän hyvin vapaaehtoistyöhön ja järjestötyöhön, koska ne ovat usein epävirallista osaamista, mistä ei yleensä mitään todistuksia saa, kertoo Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen.

Osaamismerkeistä hyötyä opintoihin

16-vuotiaalla Enni Näsellä on jo kolme eri osaamismerkkiä.

– Olin 4H-yrittäjänä kesällä ja sain siitä 4H:lta osaamismerkin. Lisäksi sain kesällä Partion suurleiri Roihusta kaksi muuta osaamismerkkiä. Toisen sain ihan osallistumisesta leiriin ja toisen sain vapaaehtoistyöstä leirin aikana, kertoo osaamismerkeistään Enni Näse.

"Käyn ammattikoulua, jossa pystyy suorittamaan vapaavalintaisia opintoja vapaaehtoistyöllä. Osaamismerkillä pystyn todistamaan sen." - Enni Näse, 16

16-vuotiaalle osaamismerkit ovat keino kertoa osaamisesta, kun työelämäkokemusta ei vielä paljon ole. Osaamismerkit ovat sähköisiä tunnustuksia, joita voi kerätä niille suunnatuille osaamismerkkipassi-sivustoille. Passin taas pystyy laittamaan työnantajalle näytille CV:n oheen.

– Pystyn näyttämään, mitä olen tehnyt, ja vaikka hakea kesätöitä sen avulla. Voin kertoa harrastuksieni kautta mitä olen tehnyt ja mitä osaan. Esimerkiksi Roihu-partioleirillä vapaaehtoistyössä hoidin lapsia ja olen sosiaali- ja terveysalalla opiskelemassa, niin pystyn näyttämään osaamistani sitä kautta, Näse sanoo.

Lisäksi osaamismerkkejä pystyy hyödyntämään myös koulussa.

– Käyn ammattikoulua, jossa pystyy suorittamaan vapaavalintaisia opintoja esimerkiksi vapaaehtoistyöllä. Osaamismerkillä pystyn todistamaan sen, Näse kertoo mahdollisuuksista.

"Ajatus osaamismerkeistä nyt myös yrityksiin"

Lotta Pakanen Opintokeskus Siviksestä kertoo, että osaamismerkit ovat tunnettuja etenkin oppilaitoksissa ja järjestöissä. Työelämässä on vielä tekemistä, jotta tietoisuus merkeistä leviäsi myös työnantajien tietoisuuteen.

– Oppilaitoksissa osaamismerkit ovat jo aika vakiintunut tapa osoittaa ja tunnustaa osaamista. Nyt pitäisi saada ajatus osaamismerkeistä läpi vielä yrityksissä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa avaruushallinto Nasa ja Disney Pixar käyttävät jo osaamismerkkejä henkilökunnalleen, Pakanen kuvailee.

Lotta Pakanen kertoo, että osaamismerkit ovat kuitenkin vielä niin tuore ilmiö, etteivät kaikki hahmota niiden mahdollisuuksia. Eivät edes ne, joilla niitä on.

– He arvostavat kyllä osaamismerkkiä ja he tietävät mikä se on, mutta siinä vaiheessa, kun sitä osaamismerkkiä pitäisi näyttää tai esitellä, niin tie loppuu. Osaamismerkit kannattaa viedä Open Badge Passport –palveluun ja jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, Pakanen sanoo.

– Ehkä suomalaiset ovat yhä hiukan liian vaatimattomia tässä. Meidän haastekohtana on se, miten saamme suomalaiset innokkaammin näyttämään osaamismerkkejään, Pakanen pohtii.

Ei puhuta aina tutkinnoista

Enni Näse kertoo, että osaamismerkit oli helppo saada jos jaksoi hieman nähdä vaivaa. Osaamismerkkien saamiseksi täytyy täyttää vain tietyt ehdot.

–  4H:n yrittäjämerkissä piti kertoa omasta yrityksestään ja kirjoittaa raportti. 4h-yrittäjyys oli puolen vuoden projekti, mihin piti myös sitoutua.

Pakasen mukaan Suomessa on kova tarve osaamismerkeille.

– Etenkin sillä puolella, missä työstä ja osaamisesta ei anneta mitään todistuksia. Ei puhuta aina vain tutkinnoista.