Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

#Kisakatsomo kannustaa mukaan Ratkaisu100 -kilpailuun

Ratkaisu 100 -haastekilpailusta innostuneen itäsuomalaisen duon Anne Rongaksen ja Ville Venäläisen Ratkaisu 100 -kisakatsomo seuraa kilpailusta syntynyttä keskustelua.

Molempia kiinnostaa haastekilpailuun valikoitunut teema: Kaikkien osaaminen käyttöön.

– Sydän palaa asialle, sanoo Rongas.

– Olin mukana Ratkaisu 100:n haasteraadissa keväällä 2016 käymässä läpi avoimella haulla saatuja haasteideoita. Suuri osa ideoista käsitteli osaamista, ja olen äärimmäisen iloinen, että juuri tämä haaste äänestettiin kilpailun teemaksi.

– Minulla pitkä vapaan sivistystyön tausta ja vahva usko siihen, että yhteisöt ja yhteiskunta voivat hyvin, kun jokaisella on siellä ääni ja vielä paremmin, kun opimme käyttämään ääntämme toinen toistamme tukien, kommentoi Venäläinen.

–On jännittävää seurata, minkälaista keskustelua aiheesta syntyy ja minkälaisia tiimejä kisaan lähtee mukaan.

Kisakatsomossa nostetaan kaksi kertaa viikossa jokin #ratkaisu100-viestivirrasta poimittu kisakuvio. Sitä pyöritellään puheenporinalla podcastissa, siitä piirrellään kuvio ja aiheen ydin pakataan sarjakuvaruutuun.

Tähän mennessä Kisakatsomossa on käsitelty muun muassa vapaaehtoistyöhön ja nuorten työllisyyteen liittyviä teemoja.

Kisakatsomo seuraa Sitran Ratkaisu 100 -toimia, mutta virallista viestintää ei sieltä löydy. Ville ja Anne pitävät peukkuja sille, että toden teolla tulevaisuuden Suomessa saataisiin kaikkien osaaminen käyttöön.

Seuraa Kisakatsomoa täällä: Ratkaisu 100 -kisakatsomo