Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Katso keskustelu: Tutkimustieto käyttöön nykyistä tehokkaammin

Ratkaisu 100 -kilpailuun osallistuva Tsampo etsii ratkaisua tieteen tekemisen tehottomuuteen ja siihen, miten tutkimustieto saataisiin nykyistä paremmin sitä tarvitsevien käyttöön. Tsampo-tiimi on kehittänyt digitaalisen alustan, jolla tutkijat, tieteen rahoittajat ja tieteen loppukäyttäjät tuodaan yhteen. Myös Ratkaisu 100 -kilpailun Skillhive haluaa saada asiantuntijaosaamisen yritysten ja organisaatioiden käyttöön. Kumppanina heillä on tohtoriverkosto. Skillhive on luonut globaalisti toimivan alustan, jossa osaamista voi tarjota ja ostaa.

Nämä Ratkaisu 100 -kilpailun ideat esitellään tarkemmin MTV:n Huomenta Suomessa 2. marraskuuta, kun keskustelussa ovat ratkaisut, joilla tutkimustietoa voitaisiin hyödyntää nykyistä paremmin. Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä ovat vieraina Sitran johtava strategia-asiantuntija Eeva Hellström ja Suomen Akatemian ylijohtaja Riitta Maijala.

Katso studiokeskustelu alla:


Miten tutkimustietoa voitaisiin hyödyntää nykyistä paremmin?

Huomenta Suomi MTV3-kanava

Torstaina klo 6.37 insertti ratkaisuista, joilla tutkimustieto saataisiin nykyistä tehokkaammin hyötykäyttöön ja aiheeseen liittyvä studiokeskustelu.

 Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa kilpailuun osallistuvat ratkaisut alkavat olla valmiita. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelma esittelee Ratkaisu 100 -kilpailun ideoita loka-marraskuun aikana.


 Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa etsitään ideoita siihen, miten suomalaisten piilevä osaaminen saataisiin parhaiten hyödynnettyä. Voittajatiimille tai -tiimeille jaetaan 16. marraskuuta miljoona euroa ideansa toteuttamiseen. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 15 tiimiä, joilla kaikilla on oma ideansa suomalaisten osaamisen nykyistä parempaan tunnistamiseen.