Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Katso keskustelu: Teknologia apuun työttömien osaamisen tunnistamisessa

Ratkaisu 100 -kilpailuun osallistuva Osaamisbotti on hyödyntänyt tekoälyä ohjelmistorobotissaan, joka auttaa työttömiä työnhaussa. Ohjelmistorobotti kerää tietoa työnhakijan osaamisesta, motivaatiosta ja kiinnostuksen kohteista. Tiedosta muodostuu osaamiskortti, jonka avulla robotti ehdottaa työnhakijalle sopivia työpaikkoja tai mahdollista lisäkoulutusta.

Iso muutos työvoimapalveluissa on se, että Osaamisbottia voi käyttää päivittäin. Aiemmin työnhakijaan on ehditty olla yhteydessä vain noin kolmen kuukauden välein. Tiimi on kehittänyt ratkaisuaan tiiviissä yhteistyössä työttömien ja työllisyyspalveluista vastaavien ihmisten kanssa.

Osaamisbotti esitellään tarkemmin MTV:n Huomenta Suomessa 26. lokakuuta, minkä lisäksi studiossa keskustellaan tarkemmin teknologiasta ja tekoälystä osaamisen tunnistamisessa, vieraina vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi ja Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela.

Katso studiokeskustelu alla:


Teknologia auttamassa työttömiä työnhaussa

Huomenta Suomi, MTV3-kanava

To 26.10. klo 6.45 Insertti Osaamisbotin ratkaisusta työttömille sekä studiokeskustelu aiheesta.

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa kilpailuun osallistuvat ratkaisut alkavat olla valmiita. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelma esittelee Ratkaisu 100 -kilpailun ideoita loka-marraskuun aikana.


Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa etsitään ideoita siihen, miten ihmisten piilevä osaaminen saataisiin parhaiten hyödynnettyä. Voittajatiimille tai -tiimeille jaetaan marraskuussa miljoona euroa ideansa toteuttamiseen. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 15 tiimiä, joilla kaikilla on oma ratkaisunsa osaamisen nykyistä parempaan tunnistamiseen tai hyödyntämiseen. Kaikkiin ratkaisuihin voi tutustua täällä.