Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Katso keskustelu: Erityisryhmien osaaminen käyttöön

Ratkaisu 100 -kilpailuun osallistuva Integrify on kehittänyt koodausyliopiston maahanmuuttajien työllistämiseksi. Koodausyliopisto opettaa tietokoneohjelmointia ja etsii valmistuneelle tekniikan alan työpaikkoja. Suomessa on paljon juuri koodausalan työpaikkoja avoimina, ja ala sopii maahanmuuttajille, sillä työpaikat ovat pitkälti englanninkielisiä. Koodausyliopiston pilotista on jo saatu hyviä kokemuksia.

Ratkaisu 100 -kilpailun Ura-avain puolestaan haluaa parantaa kehitysvammaisten työllistymismahdollisuuksia omaa osaamista vastaaviin töihin. Ratkaisu lähtee siitä, että yrityksiä rohkaistaan palkkaamaan kehitysvammaisia ja jokaisella palkatulla kehitysvammaisella on oma ohjaaja, joka varmistaa töiden hoitumisen.

Integrify ja Ura-avain esitellään tarkemmin MTV:n Huomenta Suomessa 9. marraskuuta. Suorassa lähetyksessä ovat aiheen tiimoilta keskustelemassa Lyhty ry:n kehitysjohtaja Teuvo Merkkiniemi ja kasvatustieteen tohtori, ekonomi Marja Irjala

Katso studiokeskustelu alla:


Millaisilla ratkaisuilla hankalasti työllistyvien ryhmien työllistymistä voidaan edistää?

Huomenta Suomi MTV3-kanava

Torstaina 9. marraskuuta klo 6.37  insertti erityisryhmien osaamisen tunnistamisesta ja aiheeseen liittyvä studiokeskustelu.

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa kilpailuun osallistuvat ratkaisut alkavat olla valmiita. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelma esittelee Ratkaisu 100 -kilpailussa kehitettyjä ratkaisuja loka-marraskuun aikana. Parhaat ratkaisut palkitaan 16.11.2017 yhteensä miljoonalla eurolla Sitra 50 -juhlassa Vantaan Heurekassa. Seuraa tapahtumaa suorana täällä.


Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa etsitään ideoita siihen, miten suomalaisten piilevä osaaminen saataisiin parhaiten hyödynnettyä. Voittajatiimille tai -tiimeille jaetaan marraskuussa miljoona euroa ideansa toteuttamiseen. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 15 tiimiä, joilla kaikilla on oma ideansa suomalaisten osaamisen nykyistä parempaan tunnistamiseen.