Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia

Digitaalinen kohtaamispaikka, jotta teknologia ei syrjäytyisi naisista.


PISA-tutkimuksen mukaan suomalaiset tytöt ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita tekniikan ja luonnontieteen aloista, vaikka heidän oppimistuloksensa ovat maailman kärkeä. Ratkaisumme avulla tyttöjen matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen saadaan käyttöön ja suomalaista kilpailukykyä vahvistetaan kansainvälisesti.

Haluamme poistaa suomalaisen työelämän ja koulutuksen rakenteellisia esteitä.

Ratkaisumme on tytöille, opettajille, opinto-ohjaajille, vanhemmille, teknologia-alan naisosaajille ja -yrityksille rakennettava digitaalinen kohtaamispaikka, jossa luodaan mentorointisuhteita ja kurkistetaan teknologia- ja teollisuusalojen yrityksiin ja koulutukseen virtuaalitodellisuuden keinoin. Sovelluksessa hahmotetaan valintojen vaikutusta myös pelillisten elementtien avulla.

Tiimissämme yhdistyy ohjauksen, digitaalisen median, teknisen viestinnän, työelämän, urasuunnittelun, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä verkostoyhteistyön asiantuntemus.

Seuraa meitä

Tiimi

Marja-Leena Haataja, Kehittämisjohtaja, Koulutusavain Oy, on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija, jolla on pitkä pitkä ura työelämän ja koulutuksen kehittämisessä.

Anna Kolehmainen, Suunnittelija, Oulun ammattikorkeakoulu, eKampus, on teknisen viestinnän ja tuotekehityksen osaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja näkemystä.

Eija Leinonen, Konsultti, Koulutusavain Oy, on työyhteisövalmennusten – ja kehittämisprosessien ammattilainen, jolla on laaja kokemus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä niin oppilaitoksissa kuin työmarkkinoillakin.

LeenaPaaso, Verkkopedagogiikan lehtori, Oulun ammattikorkeakoulu, eKampus, on digitaalisen median ja verkkopedagogiikan asiantuntija, jolla on pitkäaikaista kokemusta koulutusteknologian opetuskäytön kehittämisestä.

Hanna Ylönen, Kehityspäällikkö, Oulun ammattikorkeakoulu, eKampus, on opintojen ohjauksen ja digiohjauksen asiantuntija, joka on mukana useissa ohjauksen ja koulutuksen kehittämisen monialaisissa verkostoissa ja projekteissa. 

Ota yhteyttä

Hanna Ylönen

hanna.ylonen@oamk.fi

+358504309238

Tutustu tiimin ratkaisuun Ratkaisut-sivulla.