Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Positiivinen CV

Positiivinen CV on laaja-alaisen osaamisen ansioluettelo, jonka avulla lapsi ja nuori oppii tunnistamaan ja dokumentoimaan vahvuuksiaan.


Meistä kukaan ei kehity parhaimpaamme vain heikkouksiamme korjaamalla. Negatiivinen diagnosointi osataan jo. Keskittyminen hyvään ja toimivaan vaatii muutoksen ajattelussamme ja toimivan työkalun.

Ratkaisumme edistää lasten ja nuorten myönteistä havaitsemista kouluissa, kotona, harrastuksissa ja kaveripiirissä. Positiivinen CV (PCV) on muuttuva väline, jonka suunnittelemme yhdessä nuorten kanssa palvelemaan itsetuntemuksen ja taitavuuden monipuolista dokumentointia. PCV:hen kuka tahansa voi kirjata havaitsemansa onnistumisen. Se on paikka koota yhteen kaikki osaaminen, jolla palvellaan muuttuvaa yhteiskuntaa. Teemme PCV:stä maailmanlaajuisen menestystarinan, joka tullaan tuntemaan yhtenä suomalaisen koulutusjärjestelmän huikeista innovaatioista ja koulutuksemme konkreettisena vientituotteena.

Tiimimme koostuu oman alansa huippuasiantuntijoista, ja tulokulmamme PCV:n kehittämiseen on vahvasti tieteellinen. Haluamme olla mukana kehittämässä Suomea, jossa lapset ja nuoret oppivat tietämään olevansa paljossa päteviä. Tunnemme suomalaisen koulun ja olemme motivoituneita virkistämään etenkin sen arviointikulttuuria. Nautimme yhteistyöstä ja saamme toisistamme voimaa: tiimissämme yhdistyy luovuus, asiantuntijuus, innokkuus ja ennakkoluulottomuus.

Seuraa meitä

Tiimi

Kaisa Vuorinen, Hyvän huomaamisen  ja positiivisen kasvatuksen sanansaattaja. Erityisopettaja ja tohtorikoulutettava, joka liputtaa vahvasti myötäinnon puolesta. Tiimissä luova innostaja, joka suunnittelee PCV:n tuotteistamista ja organisoi verkostoja. 

Elina Paatsila,  vahvuusperustaisen kielten opetuksen kehittäjä. Tohtorikoulutettava, joka kokee sydämen asiakseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisen ja edistämisen. Tiimissä sparraaja ja kentällä toimija, pilotin organisoija ja positiivisen pedagogiikan kouluttaja.

Salla-Maarit Volanen, tietoisuustaitotutkimuksen pioneeri jonka sydäntä lähinnä on lasten ja nuorten itsetuntemuksen ja merkityksellisen elämäntien löytämisen tukeminen. Filosofian tohtori, erikoistutkija, Tiimissä visiönääri joka kehittelee pilottia, interventiota ja verkostoja.

Lotta Uusitalo-Malmivaara, erityisen innostunut vahvuuksien tutkija ja opettajakouluttaja, dosentti erityispedagogiikassa. Tiimissä kokonaisuuden perään katsoja, tuotteistaja ja sisältöosaaja. 

Ota yhteyttä

Lotta Uusitalo-Malmivaara

lotta.uusitalo-malmivaara@helsinki.fi

+358400514365

Tutustu tiimin ratkaisuun Ratkaisut-sivulla.