Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Integrify

Integrify on koodausyliopisto maahanmuuttajille.


​​​​​​​Maahanmuuttajien kotoutuminen on massiivinen ongelma. Pelkästään turvapaikkahakemuksen käsittely kestää vuosia – jonka jälkeen maahanmuuttajalla kestää keskimäärin viisi (5!) vuotta löytää töitä. Samanaikaisesti Suomessa ohjelmistokehitykseen tarvitaan lisää työvoimaa. Alalla on lähes 7 000 avointa työpaikkaa ja tämä luku kasvaa kasvamistaan. Osaamisvajeen kustannus on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset Tivian mukaan 3–4 miljardia euroa vuodessa.

Tiesitkö, että koodaamaan oppii kuudessa kuukaudessa? Hyödyntäen uusimpia opetusmenetelmiä opetamme maahanmuuttajille tarvittavat taidot ja yhdistämme heidät Suomen start-up- ja teknologiayrityksiin.

Konseptimme tulos on win-win-win skenaario: 

1) Turvapaikanhakijat hankkivat harvinaisia taitoja ja saavat vakaan työn

2) Suomen valtio saa lisää verotuloja ja maahanmuuton kustannukset vähenevät

3) Teknologiayritykset saavat tarvitsemaansa työvoimaa

Olemme pilotoineet konseptiamme. Se toimii. Ensimmäiseen pilottiin osallistui neljä maahanmuuttajaa, jotka kaikki saivat töitä teknologiateollisuuden palveluksessa Suomessa alle viidessä kuukaudessa.

Nyt aiomme laajentaa toimintaamme – ja kouluttaa satoja maahanmuuttajia Suomessa ja tuhansia Euroopassa seuraavien vuosien aikana. 

Seuraa meitä

Tiimi

Daniel Rahman, CEO, Integrify. Daniel on sarjayrittäjä, jolla on vahva toimialakokemus sekä rekrytoinneista että vastaanottokeskustoiminnasta ja näin myös turvapaikanhakijoiden kanssa toimimisesta. 

Niklas Lahti, CTO, Integrify & CEO, Nord Software. Niklaksella on kokemusta kymmenien sovelluskehittäjien rekrytoinnista ja koulutuksesta, sekä satojen sovelluskehitysprojektien johdosta.

Lasse Diercks, COO, Integrify & CEO, Biddl. Lasse on startup-yrittäjä jolla on vahvat verkostot teknologia-alalla. Hänen vahvuutensa on operaatioiden suunnittelu ja toteutus sekä kansainvälisille markkinoille laajentuminen.

Eyas Taha, Projektikoordinaattori, Integrify. Eyas on Irakista Suomeen vuonna 2015 tullut entinen turvapaikanhakija. Hänellä on laajat verkostot turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien keskuudessa, mikä tekee hänestä täydellisen koordinaattorin ja rekrytoijan Integrifylle - sekä teknologiataustaa “Jordanin Woltista”.

Tutustu tiimin ratkaisuun Ratkaisut-sivulla.