Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Niina Nurminen, näyttelijä

“Taidealalla on luksusta tietää, mitä tekee vuoden päästä. Nuorena epävarmuus tuntui raskaammalta, kun siihen ei ollut tottunut. Kun jäin pätkätyöläisenä äitiyslomalle, odottamassa ei ollut paikkaa, johon palata. Kokemuksen myötä luottamus kasvoi, sillä aina lopulta soi puhelin.

Haastelähettiläiden Niina Nurmisen ja Mikko Mäenpään, sekä Työtä varmasti, vaikka paloina -haasteen matkaa voit seurata sosiaalisessa mediassa hastageilla #työtävarmasti ja #ratkaisu100.

Nykyään työllistyminen vaatii aktiivisuutta ja moniosaamista. Työ ei määritä tekijäänsä, vaan osaaminen, mutta ensin pitää tietää mitä osaa ja uskoa siihen. Seiniä kaatuu, kun ymmärtää että osaamiselle on kysyntää muuallakin kuin siinä perinteisessä ympäristössä.

Työelämä muuttuu, halusimme tai emme. Miten varmistaa, että kaikki pärjäävät muuttuvassa työelämässä? Rakenteiden pitäisi muuttua radikaalisti. Tarvitaan myös positiivista asenneilmapiiriä, joka luo merkityksellisyyden tunnetta, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja innostaa kehittämään itseään. Siihen voimme kaikki vaikuttaa.”

Twitter: Niina Nurminen: @NurminenNiina