Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Mikko Mäenpää, työmarkkinakentän vaikuttaja

”Vierailin STTK:n puheenjohtajana paljon suomalaisissa yrityksissä ja huomasin, miten nopeasti maailma muuttuu. Olemme siirtyneet globaaliin toimintaympäristöön. Kun läppäristä tulee tuotantolaitos, ajalla ja paikalla ei ole enää paljon väliä. Meidän pitää hyväksyä muutos ja muuttua mukana. On tyhmää pohtia, miten muutoksen voisi torjua, kuten on tehty Uberin kohdalla.

Haastelähettiläiden Mikko Mäenpään ja Niina Nurmisen, sekä Työtä varmasti, vaikka paloina -haasteen matkaa voit seurata sosiaalisessa mediassa hastageilla #työtävarmasti ja #ratkaisu100.

Maailma muuttuu alustatalouden myötä radikaalisti. Muuttuvan työelämän haasteet pitäisi ratkaista, muuten jäämme jalkoihin. Muutos antaa Suomelle myös mahdollisuuksia: Seuraava menestystarina voi syntyä niin Singaporessa kuin Simpeleellä.

Meidän ei kannattaisi huolehtia niin paljon. Olemme ennenkin selvinneet rakennemuutoksista. Meidän pitää vain löytää sellainen vire, että eiköhän ruveta menestymään, eikä voivotella. Ratkaisu 100 -kilpailu voi olla siihen tarvittava potku.”