Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Heikki Hiilamo, sosiaalipolitiikan professori

“Ihmisten hyvinvoinnin kannalta on elintärkeää, että apua saa, kun tarvitsee. Digitaaliset työvälineet mahdollistavat tämän. Etäpalvelut myös auttavat apua tarvitsevaa hallitsemaan hoitoasetelmaa, mikä on tärkeää esimerkiksi monien mielenterveysongelmien hoidossa.

Haastelähettiläiden Heikki Hiilamon ja Mikko Hulkkosen, sekä Välitöntä hoivaa -haasteen matkaa voit seurata sosiaalisessa mediassa hastageilla #välitöntähoivaa ja #ratkaisu100.

Digitaaliset välineet auttavat ratkaisemaan myös laajempaa ongelmaa. Suomen nopea kaupungistuminen ja väestön ikääntyminen ovat eristäneet meitä toisistamme. Ihmiset haluavat auttaa toisiaan, mutta se on käynyt vaikeaksi, kun etäisyydet ovat kasvaneet.

Meidän tulee luoda moderni kyläyhteisö, jossa ihmiset voivat pitää toisistaan huolta. Tätä voidaan edistää uudenlaisilla yhteydenpitämisen tavoilla. Fyysistä vuorovaikutusta ei voi korvata, eikä se ole tarkoituskaan. Digitaalisten työkalujen avulla voimme kuitenkin yhdistää ihmisiä, tarjota tukea ja tehdä tukemisesta palkitsevaa avun antajalle.”

Twitter: Heikki Hiilamo: @hiilamo