Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Daniel Rahman, yrittäjä

“Viime kesänä perustin ystävieni kanssa vastaanottokeskuksen, ja näimme turvapaikanhakijoissa huimaa potentiaalia. Asukkaista löytyi opettajia, insinöörejä ja arkkitehteja.

Haastelähettiläiden Daniel Rahmanin ja Marianne Heikkilän, sekä Kaikkien osaaminen käyttöön -haasteen matkaa voit seurata sosiaalisessa mediassa hastageilla #osaaminenkäyttöön ja #ratkaisu100.

Ihmiset haluavat kaikkialla tuntea itsensä arvokkaaksi ja kuulua yhteiskuntaan. Tämä näkyi vastaanottokeskuksella: heti ensimmäiset turvapaikanhakijat, joille löysimme töitä, saivat kehuja työmotivaatiosta. Ahkeraa ja osaavaa väkeä ei saa turhauttaa toimettomana jumppasaleissa!

Koulutettujen turvapaikanhakijoiden tilanne oli ehkä jopa vaikeampi, koska heidän tutkintojaan ei saatu luettua hyväksi. Ratkaisuksi keksimme, että voimme opettaa heidät koodaamaan. Ohjelmointialalla papereita ei juuri katsota vaan tulos ratkaisee. Monet pakolaiset myös osaavat englantia, jota käytetään alalla yleisesti työkielenä. Meidän tulee muuttaa ajatteluamme, jotta yhteiskunnan koko osaaminen vie meitä eteenpäin.”

LinkedIn: danielrahman