Ratkaisu100teksti
aikajana_ratkaise

Aino-Kaisa Saarinen, maastohiihtäjä

“Olen aina arvostanut ympäristö- ja ilmastoasioita. Kun rakensimme perheellemme pitkäaikaista kotia, oli selvää, että siitä tulisi ympäristöystävällinen ja energiatehokas. Hieman korkeampi rakennushinta tulee nopeasti takaisin pienentyneiden lämmityskulujen kautta.

Haastelähettiläiden Aino-Kaisa Saarisen ja Anni Sinnemäen, sekä Jokaisesta energian tuottaja -haasteen matkaa voit seurata sosiaalisessa mediassa hastageilla #lähienergia ja #ratkaisu100.

Talomme saa melkein kaiken lämpönsä maalämpökaivosta, joka sijaitsee terassin alla. Aurinkopaneeleille varasimme paikat jo rakennusvaiheessa, mutta päätimme odottaa kannusteiden paranemista. Monissa Euroopan maissa yli tarpeen tuotetun sähkön voi myydä sähköverkkoon, mutta Suomi on tämän suhteen vielä hieman takapajuinen.

Olisi myös tärkeää helpottaa ympäristöystävällistä rakentamista. Rakennusvaiheessa jouduimme toimimaan monien toimittajien kanssa erikseen. Myös joukkohankintojen yleistyminen säästäisi aikaa ja rahaa. Sitä kautta yhä useampi ihminen innostuisi energiaystävällisistä ratkaisuista.”

Twitter: Aino-Kaisa Saarinen: @Aino_Kaisa