Ratkaisu100teksti
aikajana_kehita

Keräämme tiimien ympärille ihmisiä, jotka ovat läsnä, jotta hankalasta tulisi mahdollista. Mentorit haastavat, ohjaavat ja tukevat kilpailijoita ratkaisujen kehittämisessä kilpailun aikana. Mentorit tarjoavat kilpailijoille sekä tietämystään ratkaistavasta haasteesta että osaamistaan ratkaisujen viemiseksi käytäntöön.

Mentoriverkostoa täydennetään kisan aikana.

Ratkaisu 100 -kilpailun mentorit

”Rakastu ongelmaan, älä teknologiaan.”

Mitä tarkoitetaan eksponentiaalisilla teknologioilla ja miten niiden avulla voidaan muuttaa maailmaa?

Maria Ritola on tulevaisuuden teknologioiden ja yhteiskunnallisen muutoksen asiantuntija. Perustamassaan Iris Ai -startup-yrityksessä hän pyrkii tuomaan tekoälyn kaikkien käyttöön ja auttamaan ihmisiä löytämään ja hyödyntämään tieteellisiä sisältöjä entistä helpommin. 
Ennen yrittäjän uraa hän työskenteli Demos Helsingin tutkijana, jossa hän oli mukana perustamassa Peloton Club -startup-kiihdyttämöä. Ritola on myös yksi harvoista Yhdysvaltain Ilmailu- ja avaruushallinto NASAssa sijaitsevan Singularity Universityn käyneistä suomalaisista.

Marian mentoroitavana Ratkaisu 100 -kilpailutiimit joutuvat tähtäämään korkeammalle ja oppivat ymmärtämään tulevaisuuden kehityssuuntia entistä paremmin.

”Miten me saamme nuoret heti opintien alussa innostumaan ja tunnistamaan itsekin sen, missä ovat hyviä?”

Pasi Sahlberg, Arizonan yliopiston vieraileva professori, opettaja, kirjailija ja tutkija, on yksi Suomen johtavista koulutus- ja opetusalan toimijoista. Hän on palkittu asiantuntija koulutuksen muutoksessa ja johtamisessa, oppimisen tulevaisuudessa ja globaalin koulutuspolitiikan kehittämisessä.

Hän on työskennellyt mm. OECD:n, Maailmanpankin, Euroopan Unionin ja useiden maiden hallitusten kanssa. Parhaillaan Sahlberg toimii koulutuskysymysten neuvonantajana Ruotsin, Skotlannin ja Maltan hallituksille sekä Reykjavikin pormestarille. Lisäksi Sahlberg on julkaissut useita kirjoja opettamisesta, oppimisesta ja koulutuksen muutoksesta.

Sahlbergin mentoroitavana Ratkaisu 100 -kilpailijat saavat tukea ja verkostoja alan johtavalta tutkijalta.

Lue Sahlbergin mietteitä Ratkaisu100-kilpailusta tästä!

”Haastekilpailu on loistava mahdollisuus verkostoitua ja työskennellä uusien ihmisten kanssa.”

Marco Zappalorto on Euroopan johtavia haastekilpailuasiantuntijoita. Hän työskentelee brittiläisen ajatushautomo Nestan Euroopan kehitysalueen johtajana.

Zappalorto on mentoroinut useissa kansainvälisissä haastekilpailuissa ja tulee tukemaan Ratkaisu 100 -finalisteja ratkaisujen kehittämisessä.

Lue Zappalorton mietteitä haastekilpailuista tästä!

“Three keys for impactful innovation are: be humble, work hard and care deeply about your cause.”

Ruotsalaisella Ernest Radalilla on pitkä kokemus yrittäjyydestä ja uusien bisnesideoiden kehittämisestä. Perustamassa Mobilearn-yrityksessä Radal tähtää teknologisiin ratkaisuihin pakolaisten ja maahanmuuttajien integroitumisen parantamiseksi. Hän on saanut työstään korkean tason tunnustusta sekä Ruotsissa että muualla Euroopassa. Hän on myös ollut mukana useissa haastekilpailuissa sekä mentorina että tuomarina, viimeisimpänä Euroopan komission Social Innovation Competition -kilpailun tuomarointi.

Radal haluaa tukea Ratkaisu 100:n kilpailijatiimejä kehittämään ratkaisuistaan sekä tuottavia että vaikuttavia.

--

Ernest Radal is one of two founders of Mobilearn, a European field leader in developing digital integration solutions for immigrants and refugees. His involvement in voluntary work in humanitarian projects stretches from working with young people with cancer to mentoring new immigrants who want to start a business – an effort he received the Swedish Minister for Enterprise Annie Lööf’s special recognition. Ernest is Member of Young European Leaders with the BMW Foundation, Member of the European Investment Bank Institute Social innovations Challenge Alumni, Jury member of the European Commissions Social Innovation Competition 2016 and Jury member of the Hult Prize 2016 - a start-up accelerator for social entrepreneurship.

”Vaikuttavampien ratkaisujen puolesta!”

Jonna Heliskoski on yhteiskunnallisen markkinoinnin ja vaikuttavien toimintamallien tutkija, innostaja ja arjen toteuttaja. Hän tarjoaa yhdistelmän monitieteellistä ajattelua ja vahvaa käytännön osaamista.

Heliskoskella on 20 vuoden käytännön kokemus palvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Johdon coaching ja startup-yrittäjyydet täydentävät hänen monipuolista kokemuskenttäänsä. Markkinointijohtajan työnsä ohella hän tekee väitöskirjaa ja on kysytty yhteiskunnallisen markkinoinnin kouluttaja. Heliskoskessa kohtaavat analyyttisyys ja erinomainen kyky hahmottaa kokonaisuuksia.

Helsikosken mentoroitavana Ratkaisu 100 -kilpailijat joutuvat osoittamaan miksi ja miten juuri heidän ratkaisunsa johtaa haluttuun lopputulokseen.