Ratkaisu100teksti
aikajana_kokoa_porukka

Oletko ratkaisija? Hae mukaan kilpailuun

Haluatko olla ratkaisemassa yhtä aikamme suurimmista haasteista? Miten tunnistaa ja hyödyntää kaikkien osaamista paremmin? Oletko valmis käärimään hihat, ryhtymään sanoista tekoihin ja kehittämään ideasta käytännön ratkaisu?

Tarjoamme mahdollisuuden yhteiskehittämiseen, tukea ideointiin ja ratkaisun toteuttamiseen, sparrausta huippuasiantuntijoilta ja -tekijöiltä sekä verkostoja ja vuoropuhelua. Kokoa tiimi ja hae mukaan!

Ratkaisu 100 -haastekilpailun ratkaisijahaku on auki. 27.10.2016–13.2.2017 välisenä aikana haemme tiimejä mukaan kilpailemaan parhaasta ratkaisusta.

Mikä haaste?

Ratkaisu 100 -kilpailun haaste kuuluu näin: Kehitä ratkaisu, joka mahdollistaa osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.

Kuka voi hakea mukaan?

Parhaat ratkaisut kehittyvät tiimeissä, joissa erilaiset osaamiset kohtaavat. Monialaisuuden lisäksi odotamme tiimeiltä sitoutumista kilpailuun sekä motivaatiota ratkaisun kehittämiseen. Tiimillä on oltava kilpailuun hakiessaan ratkaisuidea.

Kilpailuun voi hakea 3–5 hengen tiimeinä. Valitsemme hakemusten perusteella 20 tiimiä jatkohaastatteluihin, joiden pohjalta valitsemme 10–15 tiimiä mukaan kilpailuun. 

Arvostamme sitä, että tiimin jäsenillä on osaamista haasteen ongelmasta sekä kokemusta ideoiden kehittämisestä toimiviksi ratkaisuiksi. Epämuodollinen kokemus aiheesta voi olla yhtä tärkeää kuin muodollinen koulutus.

Mitä kilpailijoille on tarjolla?

Kilpailuun valitut tiimit kehittävät ratkaisuaan Sitran tuella. Tiimit saavat avukseen asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta, kilpailijoiden yhteisön sekä Sitran verkostot, viestinnällistä ja rahallista tukea.

Jokaista kilpailuun valittua tiimiä tuetaan enintään 8 000 eurolla. Tuki myönnetään kuluihin, jotka koituvat ratkaisun kehittämisestä (kokeilut, pilotointi, organisoituminen, käyttäjätutkimukset jne.). Lisäksi tiimeille korvataan kilpailun työpajoista ja tilaisuuksista koituvat kohtuulliset matka- ja majoituskulut.

Tuomaristo valitsee lopullisten kilpailutöiden pohjalta voittajat, jotka saavat ratkaisunsa toteuttamiseen yhteensä miljoona euroa.

Miten kilpailu etenee?

Kilpailun ohjelma koostuu noin 15 lähityöskentelypäivästä, jotka toteutetaan puolen vuoden aikana. Täysipainoinen läsnäolo päivillä on tärkeää.

Työskentelyjaksot pidetään seuraavasti:

7.4.                      Orientaatiotapaaminen
2.-5.5.                Ulkomaan ekskursio
19.5., 2.6., 16.6. Asiantuntijatyöpajat
12.7.                   Tiimit Porin SuomiAreenalla
29.-31.8.            Työpaja
Syksyn asiantuntijatyöpajat sovitaan tiimien kanssa
24.10.                 Lopputilaisuus ja tiimien esitykset
16.11.                 Voittajatiimien julkistus Sitra 50 -tapahtumassa Heurekassa

Kiinnostuitko?

Tarkemmat tiedot kilpailusta sekä hakuohjeet löytyvät alla olevasta kilpailuohjelmasta:

Tutustu ohjelmaan ja lähetä hakemuksesi 13.2.2017 kello 16.00 mennessä.

Ilmoita tiimisi ja toimi seuraavasti:

1. Tee hakemus kilpailuohjelman ohjeiden mukaan. Kilpailuohjelman ja  ohjeet löydät täältä.

2. Ohjelmassa mainitun liitteen 1 lataat tästä.

3. Lähetä hakemus osoitteeseen ratkaisu100.hakemukset@sitra.fi 13.2.2017 kello 16.00 mennessä.

Tiimitön? Etsi tiimiä!

Sitra järjestää tilaisuuksia ympäri Suomen, joissa on mahdollisuus tutustua muihin ratkaisijoihin, etsiä täydennystä tiimiin, kuulla lisää ratkaistavasta haasteesta ja kysyä lisää kilpailusta. Tapahtumien tiedot löytyvät Tapahtumat-välilehdeltä.

Voit myös halutessasi kertoa, millaista osaamista tiimisi vielä kaipaa Ratkaisu 100:n ryhmässä Facebookissa tai ottaa meihin yhteyttä!